Videonávody

VIDEO – test akvarelových pastelek Faber Castell Albrecht Dürer

Ahoj,

dnes se s vámi podělím o test akvarelových pastelek Albrecht Dürer od Faber-Castell, video je opět nikým nesponzorované a všechny názory jsou mé osobní.

Tyhle pastelky jsou prostě pecka! Krásně se s nimi pracuje, mají nádherný pigment, dokonale se roztírají. Podívejte se na video, jak jsem s nimi kouzlila. Měla jsem k dispozici jen pár barviček a přesto vznikly zajímavé pestré obrázky. Pro vymalovávání razítkovaných motivů jsou parádní. Pro samotné malování samozřejmě taky.

Tyto pastelky se prodávají ve 120 odstínech, dají se koupit v sadách (12, 24, 36, 60, 72, 120 ks v plechové nebo dřevěné krabičce) nebo jednotlivě, tak jsem to udělala já. Cena jedné pastelky je cca 42 Kč a opravdu vám stačí pár základních odstínů a vy si pak namícháte další.

Pastelky jsou světlostálé (obrázky časem vlivem světla nevyblednou, záleží také na použití kvalitního akvarelového papíru!) , mají tuhu průměru 3,8mm, mají být dle výrobce odolné vůči nárazu (typu běžný pád ze stolu). Vzhledem k jejich historii (vyrábí se přes 250let), měl výrobce hodně času pastelky “vytunit” a taky to udělal. Jsou opravdu top třída. Jak jsem pochopila ze stránky výrobce, tak mají již i 121 barvu – geranium lake, ale nevím, zda je u nás dostupná, kdy ji dali do prodeje.

Pokud chcete vzorník barev klikněte SEM – odkaz vás dostane na stránky výrobce, kde je vzorník ke stažení. Já s ním pracuji tak, že si ho vytisknu a škrtnu barvičky, které už mám, pak vzorník vezmu s sebou do obchodu a nakupuju podle něj, vidím, co mi chybí.

Možná někdy narazíte i na pastelky Albrecht Dürer Magnus, mají ten samý pigment, ale jsou určené na velkoplošné malování, mají tuhu o průměru 5,3mm a jsou vyráběny jen v 30 odstínech. Jsou to prostě obříci.

Jedno foto z pozadí mého natáčení, jakmile dám na stůl kelímek s čistou vodou, vždy se objeví některá z našich dvou kočiček a obslouží se 🙂

Pokud se vám má videa líbí, nezapomeňte dát LIKE a kliknout na ODEBÍRAT a již vám nic neunikne.

Prima den

Katka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *